Keizerlijke Parade 2e bij jury en publiek

15 september 2013, door:  
Geplaatst in: 2013, Algemeen, Corsowagens, Featured, Nieuws

Corsogroep Hooiland is met Keizerlijke Parade tweede geworden bij de jury en bij het publiek. Het is voor het zesde jaar op rij dat Corsogroep Hooiland binnen de top twee rijdt. Keizerlijke Parade was 30 meter lang, 9 meter hoog en was bedekt met meer dan 400.000 Dahlia’s. Voor Corsogroep Hooiland was het een enorme klus om de wagen op tijd klaar te krijgen, maar dankzij twee top ontwerpers, een super bestuur, een bouwgroep met ruggengraat, landboys met groene vingers en alle andere vrijwilligers is het gelukt. Nog nooit eerder reed er tijdens het bloemencorso in Lichtenvoorde een wagen mee van dit formaat.

Corsogroep Hooiland - Keizerlijke Parade

Zoals ieder jaar, werd ook dit jaar op Kermis-maandag de Bouwer Van Het Jaar (BVHJ) en de Tikker van het Jaar (TVHJ) bekend gemaakt.

Boudewijn-BVHJ-2013Dit jaar werd Boudewijn Mecking unaniem verkozen als BVHJ 2013, dit vanwege zijn enorme inzet tijdens evenementen en als Kartonnier! Zelfs nadat vormgevers en lassers delen karton hadden los gesneden om te herstellen en te verbeteren, dook Boudewijn er zonder zeuren weer op om alles keurig dicht te maken. Er is zelfs een nieuwe kreet ontstaan tijdens de BVHJ bekendmaking, deze luidt: ‘Niet mauwen maar bouwen’ een kreet die trouwens van toepassing is op de Hooilander in het algemeen.

Arno-Maik-TVHJ-2013De titel ‘Tikker(s) van het jaar’ ging naar Arno Rouwhorst & Maik Spekschoor. Deze twee helden vlogen vanaf het begin van het ‘Laatste Weekend’ als twee wilden op de wagen en bedekten met zijn tweeën meer dan 10% van het totale oppervlak met Dahlia’s. Een enorme prestatie!

Al met al was het voor Corsogroep Hooiland een super seizoen met een prachtig eindresultaat! Het was in ieder geval een seizoen om niet snel te vergeten.

Iedereen die dit jaar, op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan Keizerlijke Parade, ontzettend bedankt!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, volg Corsogroep Hooiland op Facebook en Twitter!
Corsogroep Hooiland op Facebook
Corsogroep Hooiland op Twitter

Corsogroep Hooiland groepsfoto Keizerlijke Parade

Reacties

Reageer op dit bericht, klik hier als je een gravatar bij je bericht wilt. Je moet ingeloggen om te kunnen reageren.